De Purperen Hemel

Houtweg 2 6621kc Dreumel, tel: 0643243281, email: info@depurperenhemel.nl

         

       

         

 Druiven maken de wijn

 

Workshops

Aktiviteiten & agenda

Contact

 

 

IN VINO VERITAS, 'in wijn schuilt de waarheid'. Oorspronkelijk werd hiermee bedoeld dat aangeschoten mensen veelal de waarheid spreken. Tegenwoordig zou het ook kunnen slaan op de kwaliteit van de wijn.

De wijnproductie in de wereld is enorm en door dit aanbod is het lastig om voor u zelf daar een keuze in te bepalen. Natuurlijk moet een wijn lekker zijn en aansluiten bij u smaak, maar of het kwaliteit is, dat staat niet op het etiquette.

Daarom heeft De Purperen Hemel er zich op gericht om een reeks wijnen te selecteren die niet alleen geweldig van smaak zijn maar kwalitatief ook erg goed zijn. Zo kan een geopende fles makkelijk drie weken open staan zonder in kwaliteit in te boeten.

 

IN VINO

VERITAS

Gaius Plinius Secundus (23 AD)

 

Druiven.

Voordat we van een lekkere fles wijn kunnen genieten is er heel wat aan vooraf gegaan. Ooit is men begonnen met het kiezen van een druivenras met een bijpassende onderstam en na de aanplant heeft men de planten zorgvuldig gesnoeid, gemest en een aantal jaren gekoesterd voordat men echt aan het maken van wijn kon beginnen. Maar ook de uiteindelijke pluk en vinificatie is door zijn eenvoud fascinerend omdat er zo'n heerlijke drank van kan worden gemaakt. Het maken van zulke wijnen vergt heel veel kennis, vakmanschap, aandacht en geduld.

In de wijngaard van De Purperen Hemel hebben we momenteel 12 moderne rassen staan die het prima doen in ons koude kikkerlandje

Wilt u zelf aan de slag met het kweken van druiven, of lijkt het u gewoon leuk om hierover een workshop te volgen,

Lees ons workshop aanbod.

De druiven maken de wijn.